Ti slatki aromatiziranim uštipci okruglog oblika i zlatne boje, prženi u dubokom ulju tradicionalno se pripremaju u više zemalja Evrope.
Postoje dvije inačice fritula, a to su od dizanog tijesta s germom te od lijevanog tijesta s praškom za pecivo. Kako je ovo recept od lijevanog tijesta pripremaju se vrlo brzo, a jednako tako brzo i nestanu.
Slijedi recept.
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- 2 kašike šećera
- 1 jaje
- 1/2 praška za pecivo
- 1/2 naribane jabuke
- 1 čaša tekućeg jogurta
- naribana korica citrusa po želji
Postupak:
- Ručno umiješajte sve suhe i mokre sastojke dok ne dobijete gustu smjesu. Smjesa će biti puno gušća od smjese za palačinke, ali još uvijek ljepljivu.
- U vruće ulje kašikicom dodajte fritulu po fritulu, a za okrugliji izgled možete smjesom napuniti slastičarsku vrećicu te je istiskivati u vruće ulje pritom režući je makazama.
- Fritule pržite dok ne postanu okrugle i zlatne boje, a pritom pazite da ne prepunite ulje fritulama kako njegova temperatura ne bi naglo pala.
Izvor: http://sweetyandspicy.com