Teleći kotleti s mozzarellom i umakom od paradajza

Prijedlog za današnji ručak

SASTOJCI

Za 4 osobe
  • 4 teleća kotleta
  • ½ kašičice soli
  • prstohvat bibera
  • 60 g krušnih mrvica
  • 1 kašičica naribanog parmezana
  • paradajz
  • 125 g mozzarelle
  • 1 kašičica nasjeckanog peršunovog lista
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 kašičica maslaca
  • 1 limun

U krušne mrvice dodajte naribani parmezan i prstohvat bibera, pa sve promiješajte. Kotlete posolite i svaki uvaljajte u mješavinu s mrvicama. U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac pa pržite kotlete sa svake strane po 2 minute.

Po kotletima rasporedite usitnjeni paradajz, malo posolite i na svaki kotlet stavite narezanu mozzarelu, pospite peršunovim listom, poklopite i pecite još 5 minuta, odnosno dok se mozzarella ne rastopi. Uz kotlete poslužite ploškice limuna.

Savjet: Krušnim mrvicama možete dodati i sušene začinske trave (origano, bosiljak, timijan)​ (dobartek.spar.hr)