Topla čokolada – užitak za nepce

Omiljeni napitak u  zimskim danima 

Donosimo vam ukusni recept:

\"\"

Potrebni sastojci:

\"\"

– 150 g čokolade s 60% kakaa
– 200 ml punomasnog mlijeka
– 200 ml slatkog vrhnja
– jedna mala kašičica smeđeg šećera
– prstohvat soli
– po želji malo cimeta

Priprema:

1. Čokoladu nasjeckajte na što sitnije komadiće. Mlijeko i vrhnje pomiješajte i prelijte u lonac, pa stavite da se kuha na srednje jakoj vatri.

2. Čim smjesa provrije prelijte je preko nasjeckane čokolade i miješajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu, ukoliko vam se stvaraju grudice nježno ih razbijte pomoću pjenjače, piše zadovoljna.hr.

3. Na kraju dodajte prstohvat soli koja će pojačati okus čokolade i malo cimeta po želji.

Savjet: Umjesto cimeta u vruću čokoladu dodajte malo muškatnog oraščića, naribanog svježeg đumbira ili čilija u prahu.