Mjesec ljubavi uz jednu jarko crvenu i veselu tortu.
Pripremila: Anita Markić
Sastojci za podlogu:
– 100 grama zobenih pahuljica
– 80 grama orašastih plodova po izboru
– 130 grama datula
– 1/2 kašičice kokosovog ulja
– 1 kašičica vode
Sastojci za kremu:
– 150 grama indijskih oraha
– 2 kašičice kokos kreme
– 1 kašičica kokos ulja
– 1/2 pola pečene cvekle
– 30 grama malina
– 2 kašičice zaslađivača (agava sirup ili med)
Priprema:
Datule očistiti od košpica, te sve sastojke za podlogu blendati do kompaktne mase. Utisnuti u kalup promjera 20 do 22 cm. Indijske orahe potrebno je potopiti u vruću vodu bar jedan sat ili preko noći u hladnu vodu. Sastojke za kremu blendati i preliti preko podloge.
Ostaviti na hlađenje bar četiri sata.
Prijatno!