Turski hamburgeri od janjetine

Hamburgerima je teško odoljeti, posebno onima koji su pripremljeni kod kuće. Uobičajeni način pripremanja s mljevenim mesom u pecivu može se obogatiti na bezbroj načina mijenjajući vrste mesa i začine te upotrebljavajući različite vrste preljeva.

Za 4 osobe

Sastojci:

500g mljevene janjetine

4 čehna bijelog luka; zgnječiti

60g krušnih mrvica

Po 1 kašika nasjeckanog svježeg korijandera i jogurta

Po 1 kašićica mljevenog kumina, začinske paprike, začina curry i pirea od paradajza

Poa ¼ kašićice mljevenog cimeta, kurkume i soli

Pecivo, jogurt, metvica i krastavci kao prilog

Priprema:

Stavite mljevenu janjetinu u zdjelu s ostalim sastojcima i dobro promiješajte. Oblikujte 4 kuglice i pritisnite ih dlanovima da dobijete ploške. Stavite ih u vruću gril pećnicu, 10cm od izvora topline i pržite 3-4 minute sa svake strane dok se ne stvrdnu i ne poprime smeđu boju. Poslužite u pecivu, s jogurtom, metvicom i krastavcem.