Za današnji ručak pripremite puretinu s kestenom i gljivama

Fini spoj nježne puretine u aromatičnom sosu od kestena i gljiva

Sastojci:

  • 800 g purećih fileta
  • 100 g pirea od kestena
  • 500 g šampinjona
  • 30   g maslaca
  • 2 dcl vrhnje za kuhanje
  • sir po želji

Priprema:

Filete izrezati na jednake dijelove. Šampinjone pržite na maslacu i podijelite ih u dvije posude, u manju za punjenje fileta, a u veću za umak. U obje zdjele dodajte pire od kestena, u istim količinama. Dio smjese gljiva i fileta staviti na sredinu filea, dodati sir, te sve zamotati. Pričvrstiti krajeve filea čačkalicom ili koncem za pečenje.  Filete slagati u vatrostalnu zdjelu koju smo prethodno namazali maslacem. Peći 40 minuta na 180 stepeni, 20 minuta pokriveno aluminijskom folijom, te drugih 20 bez. U tavi pirjati gljive i pire od kestena s vrhnjem za kuhanje. Kad su fileti u pećnici gotovi, prelijte ih umakom i poslužite.