Fini spoj nježne puretine u aromatičnom sosu od kestena i gljiva
Sastojci:
- 800 g purećih fileta
- 100 g pirea od kestena
- 500 g šampinjona
- 30 g maslaca
- 2 dcl vrhnje za kuhanje
- sir po želji
Priprema:
Filete izrezati na jednake dijelove. Šampinjone pržite na maslacu i podijelite ih u dvije posude, u manju za punjenje fileta, a u veću za umak. U obje zdjele dodajte pire od kestena, u istim količinama. Dio smjese gljiva i fileta staviti na sredinu filea, dodati sir, te sve zamotati. Pričvrstiti krajeve filea čačkalicom ili koncem za pečenje. Filete slagati u vatrostalnu zdjelu koju smo prethodno namazali maslacem. Peći 40 minuta na 180 stepeni, 20 minuta pokriveno aluminijskom folijom, te drugih 20 bez. U tavi pirjati gljive i pire od kestena s vrhnjem za kuhanje. Kad su fileti u pećnici gotovi, prelijte ih umakom i poslužite.