Za ljubitelje dobrog zalogaja – Paradajz čorba

Hajrudin Šišić, doktor dentalne medicine, počeo se baviti društvenim mrežama i food blogom prije četiri godine. Kao zaljubljenik fotografije društvena mreža Instagram bila je najzanimljivija za početak. Cilj fotografija hrane jeste motivirati druge ljude da kuhaju… Pronađite ga na Instagram profilu harrycoop.er 

Sastojci:

– 1 velika kašika maslinovog ulja
– 50g putera
– 1 glavica crvenog luka
– 2 čehna bijelog luka
– 800g pasiranog paradajza
– 3 velike čaše pilećeg temeljca ili vode
– 150ml vrhnja za kuhanje
– Začini: sol, biber, peršun, bosiljak i origano

Priprema:

Zagrijati na srednje jakoj temperaturi maslinovo ulje i puter, te kratko propržiti sitno sjeckani luk i bijeli luk. Potom dodati paradajz i temeljac ili vodu. Kuhati 15-20 minuta, te dodati vrhnje i začine i nastaviti kuhati do željene gustoće. Servirati uz dodatak vrhnja i začina.