Kompanija Nestlé lansirala je THOMY Delight, preliv bogatog okusa, posan i koji ne sadrži gluten te ima manje masti i kalorija u odnosu na klasičnu majonezu
Kompanija Nestlé proširila je asortiman majoneza THOMY novim prelivom Delight, koji je posan, bez glutena i napravljen od pažljivo odabranih sastojaka, zaslužnih za prepoznatljivu teksturu i bogat okus majoneza THOMY. U odnosu na klasičnu majonezu THOMY, Delight sadrži 50% manje masti i 47% manje kalorija.
THOMY Delight napravljen je od svakodnevnih, dobro poznatih sastojaka, dok glavnu notu okusu daje gorušica koja je odličan izvor selena, magnezija, omega masnih kiselina, mangana, fosfora, bakra i vitamina B. U novom prelivu THOMY Delight mogu uživati i oni koji su osjetljivi na gluten, kao i svi kojima je bezglutenska prehrana postala sastavnim dijelom života.
Osim ljubiteljima majoneze kojima će biti neizostavan saveznik u kuhinji, THOMY Delight olakšat će posao i gurmanima koji sa strašću provode sate pripremajući specijalitete za najmilije. Naročito će se svidjeti onima koji se niti nakon blagdana i praznika ne žele odreći ukusne hrane, istovremeno vodeći računa o uravnoteženoj prehrani.
„Pravilna prehrana može biti sasvim jednostavna i ukusna, a svaki proizvod može biti dio uravnotežene prehrane. Masti su vrlo važan izvor energije, a preporuča se većinu masnoća unositi iz biljnih ulja koja ne sadrže zasićene masti. Umaci poput lagane majoneze dobar su izbor s obzirom na to da sadrže znatno manje masti te ih je vrlo lako uklopiti u svakodnevnu prehranu“, izjavila je Nataša Šoštarić, dipl. ing. prehrambene tehnologije, nutricionist.
Kako biste se uvjerili u bogat okus i užitak koji donosi THOMY Delight, predlažemo kreativne i jednostavne recepte uravnoteženih jela:
- ROLICE OD PATLIDŽANA
Sastojci:
- 1 malo veći patlidžan
- 8 kašika maslinovog ulja
- 4 čehne bijelog luka
- 60g sitno nasjeckanih oraha
- Pola vezice peršuna
- 2 kašikeTHOMY Delight preliva
Priprema:
- Jedan patlidžan uzdužno presijecite na 8 dijelova, posolite i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
- Isperite hladnom vodom, osušite i nakon toga premažite svaki komad uljem s gornje i donje stane, ponovno posolite i pecite u pećnici na 200°C oko deset minuta.
- Svaki komad premažite Thomy Delight prelivom, preko stavite pola čehne smrvljenog bijelog luka, sitno nasjeckane orahe i peršun.
- Uvijte ih i servirajte.
- PREDJELO OD TUNE, GRAHA I SLANUTKA
Sastojci:
- 230g konzerviranog graha
- 100g slanutka
- Konzerva tune
- Pola glavice crvenog luka
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 3 kašike crvenog vina
- Kašika senfa
- Vezica peršuna
- Kašičica sušenog origana
- Krupna morska sol i biber
- THOMY Delight preliv
Priprema:
- U posudi pomiješajte ocijeđeni grah, slanutak, tunu, crveni luk, peršun i maslinovo ulje.
- Posebno pomiješajte senf s crvenim vinom i miješajući postepeno dodavajte ulje.
- Pripremljeni preliv od vina i senfa prelijte preko predjela, posolite, pobiberite i dobro promiješajte.
- Servirajte na prepečenom hljebu, dodajte THOMY Delight i pospite origanom.
NAGRAĐUJEMO DVA POSJETITELJA
Ukoliko želte osvojiti ovaj ukusni poklon paket, dovoljno je da nam se javite na našu mail adresu ladiesin@altermedia.ba i napišete na šta vas najprije asocira ukus majoneze. Nagrađujemo dvoje najbržih!