Zimski kolač

Veoma ukusan spoj narandže i čokolade
Potrebno je:
– 5 jaja
– 200 g šećera
– 210 g mljevenih lješnjaka
– 210 g brašna
– 1 kesice praška za pecivo
– 2 narandže
Kora: 
– 75 g kakao praha
– 250 ml ulja
– 150 ml + 7 kašika soka naranče
Za glazuru:
– 110 ml soka narandže
– 150 g crne čokolade
Priprema
 Jaja umutiti sa šećerom. Dodati 150ml soka narandže i ulje i kratko umutiti. Pomiješati lješnjake, brašno, prašak za pecivo, kakao i rendanu koru narandže, pa lagano umiješati u smjesu sa jajima. Sipati u podmazan pleh i peći pola sata na 180°C. Pečen kolač preliti sa sedam kašika soka narandže.
Za glazuru prokuhati sok i u vruć ubaciti kockice čokolade. Promiješati da se sjedini i preliti kolač.